Frågor & svar!

Var finns Drytech?
Drytech arbetar i hela Sverige. Kontor finns i Skegrie.
Hur lång tid tar det att installera Drymat System?
Att installera och optimera Drymat System tar normalt 3-5 dagar.
Vad kostar det att installera Drymat System?
Alla källare är olika. Storleken varierar, byggmaterialen likaså. Det gör det svårt att slå fast ett exakt pris som kan gälla för alla källare.

Vill du veta exakt pris för installation av Drymat System i din källare?
Du är alltid välkommen att kontakta oss för ett prisförslag.

Vilken strömförbrukning har Drymat System?

Den genomsnittliga strömförbrukningen för Drymat System ligger på knappt 10 kronor i månaden. Vår lösning på fuktproblem i källare är 100% underhållsfri och reglerar automatiskt spänningsbehovet efter väggarnas aktuella fukthalt.

Hur snabbt torkar väggarna?
Hur lång tid det tar för en källare att bli torr beror på flera omständigheter, däribland väggarnas tjocklek och beskaffenhet, men även deras aktuella salt- och fukthalt.

Redan 30 dagar efter installationen av Drymat System kommer du att se resultat. Med elektroosmos garanterar vi minst 25% fuktreduktion efter 6 månader. Med långvågsmetoden garanterar vi minst 25% fuktreduktion efter 12 månader. I de allra flesta fall sjunker fuktigheten betydligt mer än så.

Vilka garantier erbjuder Drytech?

Av Drytech får du alltid fem års fabriksgaranti på all utrustning och fem års garanti på alla dolda installationer. Drymat System är kvalitetssäkrad och godkänd av Önorm. Mer än 15 000 nöjda kunder kan intyga att vår lösning fungerar.

  • Med elektroosmos garanterar vi minst 25% fuktreduktion efter 6 månader.
  • Med långvågsmetoden garanterar vi minst 25% fuktreduktion efter 12 månader.

Uppfyller inte lösningen vad vi lovar får du pengarna tillbaka.

Genom att teckna ett serviceavtal får du utvidgade garantier.
Mer om vårt serviceavtal kan du läsa här.

Vad är och hur fungerar elektroosmos?

Elektroosmos består av liten box, elektroder och en strömförande ledning. Elektroderna monteras in i källarens murverk och boxen monteras upp på ena källarväggen. Från boxen skickas svaga impulser av likström in i murverket som gör att vattnet blir positivt laddat. Runt om fastigheten placeras negativt laddade jordspett som driver bort fukten från väggarna och ut i jorden.

Vad är och hur fungerar långvågsmetoden?
Långvågsmetoden innebär att en liten box monteras upp på ena källarväggen. Boxen skickar ut långa vågor (lågfrekventa radiovågor) som får vattenmolekylerna i väggarnas kapillärer att röra på sig. Tack vare tyngdkraften rinner molekylerna ner genom väggarna och ut i jorden runt fastigheten.
Vad gör jag om det uppstår problem med dolda installationer?
Drymat System tillverkas av marknadens främsta material och komponenter. För längsta livslängd är alla anoder gjorda av titan med guldpläterade kopplingar. Samtliga ledningar är dubbelisolerade och installationen utförs alltid av en våra auktoriserade tekniker. Om en lös anslutning skulle uppstå skickar vi ut en tekniker som korrigerar felet.
Vad gör jag om boxens display visar en felkod?

Om det skulle uppstå problem med Drymat System får du en felkod på boxens display. Rapportera felkoden till oss så skickar vi ut en auktoriserad tekniker som löser problemet, antingen genom att korrigera befintlig enhet eller genom att byta ut den mot en ny.

Vad gör jag om boxens display slutar fungera?
I händelse av att boxens display skulle sluta fungera: kontakta oss så skickar vi ut en auktoriserad tekniker som löser problemet, antingen genom att korrigera befintlig enhet eller genom att byta ut den mot en ny.

Goda skäl att välja Drytech

Snabb installation
Sparar pengar
Inget grävarbete
100% underhållsfritt
Resultat eller pengarna tillbaka
5 års fabriksgaranti på all utrustning
5 års garanti på alla dolda installationer
Avlägsnar uppstigande markfukt
Förebygger mögel
Tar bort dålig lukt
Bättre inomhusklimat
Lägre uppvärmningskostnad

Vill du veta mer om hur du får en fuktfri källare?
Läs vår fuktguide!